Over LRRC

Ontstaan van de Leiden Road Runners Club (LRRC)

Op 12 oktober 1989 werd de Leiden Road Runners Club (LRRC) officieel opgericht. Een groep van 50 lopers had zich vanaf januari van dat jaar, onder leiding van trainer Teun de Reede en sportmasseur Giel Houtman, voorbereid op de New York Marathon. Tijdens deze voorbereiding ontstond de wens om ook na de marathon samen te blijven trainen. Dit leidde tot de oprichting van de LRRC, en sindsdien is de club een vaste waarde voor hardloopliefhebbers in Leiden.

Sportieve Activiteiten bij de LRRC

De LRRC biedt een breed scala aan sportieve activiteiten en heeft twee afdelingen: hardlopen en sportief wandelen. Er wordt getraind op verschillende niveaus, zodat zowel beginners als gevorderde lopers aan hun trekken komen. De trainingen vinden plaats op alle dagen van de week, en leden kunnen vrij kiezen wanneer en hoe vaak zij willen trainen.

Alle trainingen worden begeleid door gediplomeerde trainers, die zorgen voor een veilige en effectieve training. Naast het hardlopen biedt de LRRC ook 'Outdoor Fit', een complete work-out waarbij extra aandacht wordt besteed aan spiergroepen die bij het hardlopen minder worden belast. Bovendien organiseert de club regelmatig diverse loop evenementen waar leden aan kunnen deelnemen.

Sociale Activiteiten en Evenementen

Bij de LRRC staat niet alleen sport centraal, maar ook het sociale aspect. Na de trainingen is er de mogelijkheid om gezellig na te praten aan de bar met een drankje. Daarnaast organiseert de club verschillende evenementen voor de leden, zoals feestavonden en sportweekenden. Deze activiteiten bevorderen de onderlinge band tussen de lopers en maken de club tot een hechte gemeenschap.

Lid Worden van de LRRC

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om vrijblijvend zes weken gratis mee te trainen met de LRRC. Dit geeft je de kans om de sfeer en de trainingen te ervaren voordat je besluit lid te worden van de club. Kom langs, loop mee en ontdek wat de Leiden Road Runners Club voor jou kan betekenen!

Onze sponsors

Contact

Leiden Road Runners Club

Adres
Sportcomplex “De Vliet”
Voorschoterweg 8d
2324 NE Leiden

Tijdens trainingen telefonisch bereikbaar op
071 5765924

Social