Hardlopend aan je conditie en snelheid werken

Onspannend en inspannend tegelijk. In pittig tempo makkelijk en snel kilometers maken. De endorfine die vrijkomt tijdens het hardlopen. Extra energie die je krijgt van de buitenlucht tijdens je dagelijkse rondje. Je voelt je goed, sterk, gezond. Onbeschrijfelijk. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke hardloopsessie…

Hardlopend aan je conditie en snelheid werken

Onspannend en inspannend tegelijk. In pittig tempo makkelijk en snel kilometers maken. De endorfine die vrijkomt tijdens het hardlopen. Extra energie die je krijgt van de buitenlucht tijdens je dagelijkse rondje. Je voelt je goed, sterk, gezond. Onbeschrijfelijk. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke hardloopsessie…

Hardlopen groeit in populariteit. Met veel passie genieten steeds meer Nederlanders van een flinke dosis lichaamsbeweging door regelmatig te hardlopen. Werken aan je conditie, snelheid en verliezen van gewicht op je eigen manier in de buitenlucht. Met als streven: vandaag sneller en langer kunnen rennen dan gisteren.

Geniet optimaal van hardlopen, zonder blessures

Of je nou een ervaren hardloper bent die z'n hand niet omdraait voor een marathon. Of een recreatieve hardloper die werkt aan z’n conditie en na een lange werkdag graag zijn hoofd leeg wil maken. Iédere hardloper is tijdens het lopen intensief bezig. Je maakt langere tijd gebruik van je uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid en vraagt daardoor veel van je lichaam. Wil je optimaal blijven genieten van hardlopen, zonder hardloopblessures? Dan is een goede lichamelijke voorbereiding, een goede sportuitrusting en advies van een professional een must. Zo voorkom je hardloop-blessures zoals blessures aan knieën, achillespezen, kuiten en scheenbenen.

Voorkom hardloopblessures: 4 handige tips!

Hardloopblessures zijn te voorkomen als je van tevoren actie onderneemt:

  1. Draag passende hardloopschoenen. Laat in hardloopspeciaalzaken via een loopanalyse testen welke schoen het beste bij je past.
  2. Ga niet te hard van stapel. Train bijvoorbeeld met een hartslagmeter.
  3. Train jezelf. Bereid je voor met een goede warming-up.
  4. Doe spierversterkende oefeningen.

Meer weten over het voorkomen van hardloopblessures? Kijk op www.voorkomblessures.nl/hardlopen. Hier vind je een 3D animatiefilm die laat zien wat er in het lichaam gebeurt bij een blessure. Verder kun je testen hoe het zit met jouw kennis over het voorkomen van blessures. De uitslag van de test vormt de basis voor een persoonlijk advies waarmee jij blessures (nog beter) kunt voorkomen in de toekomst. Zo sport je met veel plezier, betere sportresultaten én veilig!

 

Over hardlopen

Over hardloopblessures

Wist je dat…

Wist je dat…

… in Nederland jaarlijks zo’n 1.400.000 mannen en vrouwen hardlopen? Dat is zo’n 9% van de totale Nederlandse bevolking.

… tijdens het lopen van de marathon een afstand van 42,195 km wordt afgelegd? Het mannelijke wereldrecord ligt op 2:03.59. Het vrouwelijke wereldrecord op 2:15.25.

… tijdens hardlopen 40% van de lichaamswarmte verdwijnt via het hoofd? Het is bij koud weer dan ook verstandig een pet te dragen.

… de Dam tot Damloop het grootste loopevenement is van Nederland? Bijna 30.000 hardloopliefhebbers doen daaraan mee. Het parcours is 16,1 km lang en loopt van de Prins Hendrikkade in Amsterdam tot de Peperstraat in Zaandam.

… in Nederland jaarlijks gemiddeld 400.000 hardlopers een blessure oplopen? Daarvan worden 120.000 medisch behandeld.

 … jaarlijks zo’n 2.000 hardlopers worden behandeld op een spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in Nederland?

… mannen, beginnende hardlopers en hardlopers die minder dan ongeveer twee uur per week lopen een grotere kans op een blessure hebben?

… hardlopen de sport is met een groot blessurerisico? De kans op een blessure is bijna drie keer zo groot vergeleken met sporten in het algemeen. Hardlopen met gezond verstand is daarom belangrijk.


Bron: www.voorkomblessures.nl