Trainingsprogramma

Een training bij de LRRC is niet zomaar "even een stukje lopen" of "even een stukje wandelen", er komt veel meer bij kijken. Allereerst is belangrijk dat iedere deelnemer op z’n eigen prestatieniveau kan trainen, als je voor het eerst meetraint kijken we naar mogelijkheden die aansluiten op je eigen ervaring. De minder ervaren lopers kunnen met hardlopen of wandelen starten in de beginnersgroepen.

Totaal zijn er 11 verschillende loopgroepen, en 4 verschilende wandelgroepen.

Er wordt getraind volgens 4-wekelijkse trainingsschema's. De basis voor de schema's is een periodisering waarbij al naar gelang het moment in het jaar en komende evenementen (bijv. Leiden Marathon) wat meer aandacht wordt gegeven aan o.a. snelheid, kracht of duurvermogen. Dit resulteert in een grote diversiteit aan "kwaliteitstrainingen". Dat wil zeggen een grote variatie, o.a. wisselduur, interval kort en lang met hogere of lagere snelheid, kracht, fartlek training gericht op het verbeteren van je conditie en techniek. En dat alles dus op de verschillende prestatieniveaus. Het schema geeft je ook advies voor het weekend: het juiste tempo en de goede afstand voor een langere duurloop.

 

Leden en aspirantleden van de LRRC kunnen de trainingsschema’s inzien via het menu Mijn LRRC.
Nieuwe apirantleden van de LRRC ontvangen bij de inschrijving tijdelijke logingegevens van de coordinator of trainer. Met deze tijdelijke inloggegevens krijg je gedurende het proeflidmaatschap toegang tot Mijn LRRC.