running blind 550

Running Blind

Vanaf november 2014 kunnen blinde of slechtziende lopers trainen bij de LRRC. Ons doel is om zoveel mogelijk blinde en slechtziende lopers uit de Regio Leiden plezier te laten beleven aan hardlopen. Je kunt 6 weken gratis meetrainen.

Op donderdagochtend vind er een speciale training plaats onder leiding van 2 gediplomeerde trainsters. Je loopt samen met een buddy. De meeste buddy’s zijn leden van de Leiden Road Runners Club en hebben veel loopervaring. Loper en buddy zijn verbonden met een lint. Zo leert de loper met vertrouwen op pad te gaan zonder ergens over te struikelen. En de buddy helpt met begeleiding bij de warming up en cooling down. Voor de beginnende hardlopers hebben we speciale schema’s. De trainsters hebben voldoende ervaring om te differentiëren zodat ieder op zijn eigen nivo kan lopen. Op donderdag ochtend zorgen de trainers voor voldoende buddy’s. (Zie ook artikel; wat doet een buddy) Ons clubgebouw is met het openbaar vervoer te bereiken. (zie contact). De kleedkamers en kantine gaan om 9.00 uur open. Waardevolle spullen kun je afgeven.

De training start om 9:30 uur en duurt tot 11.00 uur. Dit is inclusief warming up, loopscholing en cooling down. Er is een speciale ruimte voor de geleide honden en tijdens de training houdt er iemand een oogje in het zeil. Na de training is er tijd voor een kopje koffie of thee, de kantine sluit weer om 12.00 uur. Met regelmaat trainen wij ook in de duinen in Noordwijkerhout.

Hardlopen is ideaal om je conditie te verbeteren of op peil te houden maar ook leuk om met een groep te doen want bij de Roadrunners loop je nooit alleen! Wij doen aan verschillende grote of kleinere evenementen mee zoals; de Leiden marathon, de Zevenheuvelen loop, de Leiden Ladies Run, de minimarathon in Rotterdam, de 15 km van Wassenaar of trimloopjes in de omgeving.

Natuurlijk zijn alle Running Blind lopers ook welkom op de reguliere trainingen mits je minimaal 5 km achter elkaar kan hardlopen. De loper dient dan zelf een buddy te regelen voor de training.

Wij zijn onderdeel van de Landelijke Stichting Running Blind. www.runningblind.nl . Voor de herkenbaarheid dragen wij het Running blind shirt met ons clublogo. Shirts en jasjes zijn voor een gereduceerde prijs te koop.

Momenteel zijn er 11 slechtziende/blind lopers bij de LRRC en meer dan 20 buddy’s. Heb je interesse om als buddy mee te lopen meld je dan aan bij Terry van Velthooven.

Mail: hoofdtrainer@lrrc.nl

Of voor meer informatie bij Rik Wouters , leiden@runningblind.nl   of 06 48971589

RB IMG 7564 500