E-mailAfdrukkenExport ICS

Glibbertreel

Evenement

Titel:
Glibbertreel
Wanneer:
zo, 23. september 2018
Locatie:
Leiden - Leiden
Categorie:
Trimloop/Wedstrijd

Omschrijving

Wil je Leiden op een bijzondere en onvergetelijke wijze ontdekken en wil je dit net even anders dan anders? Doe dan op zondag 8 oktober mee met de Glibber-Treel, een uniek hardloopparcours dwars door en langs de mooiste plekken van de binnenstad.

Een stad die vele verrassingen en geheimen in zich bergt die op jou liggen te wachten om ontdekt te worden. Leiden heet niet voor niets de ‘Stad van Ontdekkingen’.

Je horloge laat je dit keer thuis, want de tijd is dit keer niet van belang. Andere tijden zullen aan je voorbijtrekken.

Jouw avontuur start bij de Burcht, een vesting van waaruit je heel Leiden kunt overzien. Je daalt af naar het leven van alledag in de smalle straatjes. Je rent langs de Hooglandse Kerk en wringt jezelf door de Groenesteeg richting het industriële erfgoed van de Meelfabriek. Bij het Academiegebouw snuif je de geur op van oude toga’s en niet veel later doorkruis je de weelderige tuinen van de Hortus Botanicus.

Je maakt kennis met de gifdrankjes van Goeie Mie, een sinistere dame uit de Leidse geschiedenis. En je ziet een nog jonge Rembrandt aan het werk nabij zijn geboortehuis.

Na een ommetje bij de Pieterskerk begeef je je al swingend door de Stadsgehoorzaal naar de Breestraat.

Jouw cirkel is weer rond als je de Burcht voor je ziet opdoemen.


Locatie

Locatie:
Leiden
Straat:
Breestraat
Postcode:
2311 CM
Plaats:
Leiden
Land:
Netherlands