30 jaar Leiden Marathon Vlam 2020 600

EEN KEER IN JOUW LEVEN LOPEN MET DE MARATHON VLAM: verplaatst naar 2021!

Vanwege de Corona crisis is dit evenenement helaas afgelast. Volgend jaar wordt een nieuwe poging ondernomen.

De Leiden Marathon lanceert een nieuw initiatief: al hardlopend de vlam van Athene naar Leiden brengen. Uiteraard steunen we dit initiatief van harte, niet alleen omdat het een unieke loopervaring oplevert, maar vooral ook voor het fantastische goede doel.

Hoe mooi is het om te zien dat de Olympische Vlam vanuit Athene door sportieve grootheden wordt overgebracht naar de plaats waar de Olympische Spelen worden gehouden. Nooit zal een gewone sterveling met deze vlam kunnen lopen.

Toch is er nu de kans op deze unieke ervaring!!

Een afgeleide van de Olympische Vlam is de Marathon Vlam die altijd brandt in het stadje Marathon in Griekenland. Deze Marathon Vlam wordt jaarlijks ceremonieel gebracht naar de Athene Marathon van waaruit andere marathons in de wereld de vlam mogen komen halen om op die manier aandacht te vestigen op de wereldvrede, fair play in de sport en het stimuleren van sporten door kinderen.

De Leiden Marathon is de allereerste marathon in de wereld die de vlam over de hele route van Athene hardlopend naar Leiden wil brengen. Daar kun jij onderdeel van zijn.

De Leiden Marathon organiseert dit unieke project om haar 30e verjaardag te vieren en doet dat vooral voor een goed doel, het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Er zijn 35 teams nodig om de vlam naar Leiden te brengen.

Heb je belangstelling, of heb je misschien al een idee voor een team samenstelling, meldt je aan bij de Leiden Marathon of bij je vertrouwde club; pr@lrrc.nl

Meer informatie vind je op de website van de Leiden Marathon:
https://marathon.nl/marathon-vlam/

Nieuws en nieuwtjes

Aankomende evenementen