Topatletiek in Leiden bij de Gouden Spike op 9 juni

Zaterdagmiddag en -avond 9 juni vindt in de Leidse Hout de 47e editie van de wedstrijden om de Gouden Spike plaats. En ditmaal is het een zeer speciale editie omdat tijdens de Gouden Spike ook gestreden wordt om het Nederlands Kampioenschap 10.000 meter bij zowel de vrouwen als de mannen! Deze beide NK’s worden gelopen in races met buitenlandse atleten, zodat de Nederlandse toppers naar snelle tijden worden geholpen. En wellicht kunnen ze daarmee tickets voor de Europese Kampioenschappen in Berlijn in augustus verdienen.

Bij de vrouwen komen o.a. Jip Vastenburg, Jill Holterman, Jasmijn Lau en Ruth van der Meijden aan de start. Jip deed bij de Olympische Spelen in Rio al mee aan de 10.000 meter en Jill, Jasmijn en Ruth kunnen de afstand ook in pakweg 33 minuten afleggen! Zij krijgen tegenstand van buitenlandse atletes die laag in de 32 minuten kunnen lopen. De Nederlandse limiet is 32.20 min.

Bij de mannen zien we o.a. Nederlandse toppers als Bart van Nunen, Jesper van der Wielen, Roy Hoornweg en ‘coming man’ Benjamin de Haan aan de start. Zij gaan met elkaar bepalen wie Nederlands Kampioen wordt. En als diegene dan ook onder de B-limiet van 28.55 min. loopt gaat hij naar de EK in Berlijn.

Met buitenlandse atleten erbij komen we aan een topveld van 24 vrouwen en 32 mannen!

En naast deze twee hoogtepunten natuurlijk nog tal van andere prachtige wedstrijdonderdelen zoals spint (100, 200 en 400 meter), 800 meter, 3.000 meter steeple chase en technische onderdelen zoals polsstokhoogspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen, verspringen, etc.

Het voorprogramma begint om 16.00 uur, het hoofdprogramma rond 19.00 uur. Om 21.15 uur maakt de Gouden Spike Jury bekend welke prestatie die dag de meest aansprekende prestatie was en dus de Gouden Spike krijgt toegekend. Alle informatie vind je op www.goudenspike.nl De toegang is slechts € 5 en jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang.

Nieuws en nieuwtjes

Aankomende evenementen